بیوگرافی ابوالحکمت مفتی عبدالغفار رئیس پوهنتون هرات

IMG

شیخ الحدیث ابوالحکمت مفتی عبدالغفار فرزند استاد عبدالوهاب دانشیار در 22 اسد 1357 در ولایت غور ولسوالی پساوند قریۀ کاکری در یک خانوادۀ علم پرور چشم به جهان گشود.
وی دروس ابتدایی را نزد استادالعلما حاجی ملا عبدالحمید آخوند فرا گرفت، سپس در سال 1375 به قصد ادامه تحصیل عازم کشور پاکستان گردید و دورۀ عالیه را نزد شخصیت علمی عارف بالله شیخ مولوی عبدالستار بلوچ رحمه الله تعالی زانوی تلمذ زده و بعد از آن مشغول فراگیری دورۀ حدیث شریف نزد شخصیت مشهور علمی حافظ عبدالواحد حفظ الله تعالی در مدرسۀ مشهور مظهرالعلوم شالدره کویته گردید و  سند معتبر علمی این مدرسه را حاصل نمود.
دو سال بعد، شیخ الحدیث ابوالحکمت مفتی عبدالغفار تخصص افتاء را نزد عالم ربانی، علمی و جهادی ابوالوفا مفتی محمد اسحاق رحمه الله تعالی در دارالعلوم حنیفیه کویته به دست آورد. وی در سال 1383 در میدان جهاد بر علیه اشغالگران جهانی شرکت نمود و تا زمان فتح امارت اسلامی افغانستان مشغول خدمات جهادی بود.
شیخ الحدیث ابوالحکمت مفتی عبدالغفار از سال 1386 تا 1387 به حیث مفتی محکمه مرافعه ولایت غور ایفای وظیفه نمود و از 1387 تا 1395 مسئولیت اطلاعات و فرهنگ ولایت غور را بر عهده داشت. وی در سال 1395 بنابر هدایت خاص امیرالمؤمنین ملا اختر محمد منصور رحمه الله تعالی در معسکر خالد بن ولید رضی الله وتعالی عنه و معسکر محمود غزنوی رحمه الله تعالی به حیث استاد شرعیات و عضو کمیسیون معسکرات نظامی جنوب و جنوب غرب کشور بودند و حدود 4 ماه بعد از فتح امارت اسلامی افغانستان به حیث مدیر عقیدتی قول اردوی 207 الفاروق اجرای وظیفه نمود.
سپس شیخ الحدیث ابوالحکمت مفتی عبدالغفار به حیث قاضی محکمه نظامی قول اردوی 207 الفاروق و بعداً به حیث مدیر دعوت و ارشاد ریاست استخبارات ولایت هرات ایفای وظیفه نمود.
ایشان از 12/2/1445 به اساس پیشنهاد وزارت محترم تحصیلات عالی و حکم عالیقدر امیرالمؤمنین شیخ هبت‌الله آخوندزاده حفظه الله تعالی به حیث رئیس پوهنتون هرات تعیین گردیده و مصروف اجرای وظیفه در این کانون علمی میباشد.